OMGEVING HOOGEVEEN

m

Wat Hoogeveen u te bieden heeft!

Hoogeveen

Het centrum van Hoogeveen ligt op slechts 15 minuten van het hotel en heeft een moderne winkelstraat en verschillende horeca. Het theater De Tamboer ligt ook in het centrum en is de plek voor theater en ander vermaak. Jaarlijks worden veel evenementen gehouden in Hoogeveen, zoals De Ronde van Drenthe en de Cascaderun in het voorjaar. Ook is Hoogeveen de perfecte uitvalbasis voor een dagje weg naar bijvoorbeeld Pretpark Slagharen, Wildlands Adventure Zoo Emmen en Plopsa Indoor Coevorden.

Zuidwest-Drenthe

De omgeving Zuidwest-Drenthe is goed bedeeld met twee Nationale Parken: het Dwingelderveld en het Drents-Friese Wold. Daar omheen liggen levendige oude brinkdorpen als Dwingeloo, Ruinen, Diever en Echten, die worden omgeven door een afwisselend landschap.

Natte heide

Het Dwingelderveld is het grootste natte heidegebied van West-Europa. Verre verten, vennetjes en grazende heideschapen geven je het gevoel in een andere wereld te zijn. Hetzelfde gevoel kan je overigens bekruipen als je in de voormalige kolonie Frederiksoord kennismaakt met de unieke geschiedenis van de Maatschappij van Weldadigheid. Op de grens van Overijssel en Drenthe slingert de Reest door zijn beekdal. Prachtig cultuurlandschap waar verscheidene wandel- en fietspaden je langs ooievaars en houtwallen voeren.

Kijk voor meer informatie op: www.zuidwestdrenthe.nl of Hoogeveen Drenthe | Drenthe